ban2

Росія слідом за Хіросімою та Нагасакі хоче трибуналу для США ще й за В'єтнамську війну

На думку заступника голови комітету з міжнародних справ Ради Федерації Росії Андрія Клімова, міжнародному співтовариству, крім трагедії в Хіросімі і Нагасакі, варто звернути увагу й на дії США у В'єтнамській війні

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва", передає Еспресо.TV.

"У 75-му році закінчилася майже десятилітня війна, протизаконна, до речі, Сполучених Штатів з В'єтнамом. Там не просто були великі жертви. Тут ніякої війни ніхто нікому не оголошував. 10 років вони терзали В'єтнам, використовували там тортури, табори, спалювали людей живцем напалмом. Незабаром після цього найбільшими мислителями Заходу був створений такий моральний громадський трибунал, де про це йшлося. На жаль, цей моральний трибунал не став трибуналом юридичним", - розповів Клімов.

Він зазначив, що використовуючи напрацювання, зроблені раніше, цілком перспективно було б організувати трибунал і щодо цих подій.

"Там, ще раз повторю, що жертв було набагато більше. І це було зроблено не у зв'язку з Другою світовою війною. Тут очевидна була агресія", - зазначив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ.

Раніше повідомлялось, що Росія вважає за необхідне провести міжнародний трибунал щодо атомного бомбардування Хіросіми і Нагасакі в 1945 році. При цьому Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу у розслідуванні за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 осіб.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"