ban2

В Росії затримали контрабандистів санкційного сиру на 2 млрд

Підмосковні поліцейські заарештували контрабандистів, які поставляли в російські торговельні мережі та на оптові бази санкційний сир. У шахраїв вилучили 470 т сиру. Сума реалізованого товару оцінюється в 2 млрд руб ($30,5 млн)

Про це повідомила офіційний представник МВС Олена Алексєєва, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

За версією слідства, в Підмосков'ї з березня 2015 під виглядом сиру поставлявся сичужний продукт, заборонений до ввезення в Росію.

На складах шахраї сортували продукцію і клеїли на неї упаковки "провідних світових виробників натурального сиру", а потім збували її в великі мережі магазинів і оптових баз Московського регіону, Санкт-Петербурга і Ленінградської області. Сума реалізованого товару оцінюється близько 2 млрд руб.

Поліцейські провели обшуки за місцями проживання шахраїв, на складах і в офісах і вилучили 470 т сичужного продукту, обладнання для виготовлення підроблених етикеток, а також документи, що підтверджують незаконну діяльність.

В ході операції, яка проводилася спільно з управлінням ФСБ по Москві і Московській області, Россільгоспнаглядом і Росспоживнаглядом, були затримані і заарештовані шестеро людей, серед них два організатора незаконного бізнесу.

Нагадаємо, раніше співробітники Россільгоспнагляду у Республіці Татарстан знайшли три тушки заморожених гусей угорського виробництва у місцевому магазині, після чого розгорнули масштабну операцію зі знищення санкційних продуктів, розчавивши їх бульдозером.

Пізніше управління Россільгоспнагляду по республіці Татарастан ще й прозвітувало про знищення партії підсанкційних помідорів вагою майже 8 кг.

Наприкінці червня Росія продовжила на рік, до 5 серпня 2016 року, дію продовольчого ембарго. Це стало реакцією на рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року.

У новому списку заборонених продуктів з'явився новий пункт - «харчові або готові продукти, виготовлені за технологіями виробництва сиру і містять 1,5% або більше молочного жиру». Такі продукти схожі на сир і виробляються так само, але замість вершків (молочного жиру) в ньому використовується рослинний жир або білок, частка якого може перевищувати 50%.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"