ban2

У Росії бідкаються, що Лондон заморозив політичні зв'язки з Москвою

Політичні зв'язки між Лондоном і Москвою зведені нанівець за ініціативи британської сторони на тлі подій в Сирії і в Україні

Про це заявив в інтерв'ю газеті Times посол Росії у Великій Британії Олександр Яковенко, повідомляє ТАСС.

"Практично всі політичні контакти були раптово перервані за британською ініціативою, політичний діалог на вищому рівні, між лідерами, припинився. На міністерському рівні теж спостерігається застій", - зазначив він.

"Форуми для дискусій у сферах торгівлі та економічного співробітництва, на яких ми обговорювали теми, які представляють взаємний інтерес, заморожені, наукові зв'язки - фактично перервані, і єдиною сферою (контактів, - ред.) є культура", - додав Яковенко.

За його словами, чисельність співробітників посольства Росії в Лондоні зменшилася через те, що британська влада відмовляється надавати візи російським дипломатам.

Як зазначив російський посол, новий поворот у бік погіршення двосторонніх відносин стався під час його недавньої зустрічі з політичним директором МЗС Великої Британії Саймоном Гессом.

Тоді посол РФ звернувся до керівництва Форін офісу з двома проханнями. Одне з них стосувалося співпраці між Москвою і Лондоном у визначенні цілей атак по позиціях терористів "Ісламської держави", а друге - встановлення контакту з "Вільною сирійською армією". У підсумку на обидва ці прохання британська сторона відповіла відмовою.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"