ban2

Бомби замість їжі. ЗМІ порахували, як війна в Сирії "обдирає" Росію

Міністерство оборони Росії щодня витрачає не менше $2,5 млн на війну в Сирії.

Про це йдеться в матеріалі РБК, передає Еспресо.TV.

У розслідуванні видання говориться, що єдині додаткові виплати з бюджету, які виплачуються російським військовим за участь в сирійській операції - це добові за відрядження у розмірі $62 в день. Додаткове забезпечення на їжу становить $18,6 в день.

Чисельність російського контингенту в Сирії, включаючи морських піхотинців, льотчиків, два батальйони аеродромно та радіотехнічного забезпечення, командний склад, моряків, розрахунки засобів ППО та радіоелектронної боротьби, а також цивільних фахівців, становить приблизно 1600 чоловік.

При розрахунку добових $18,6 на людину додатковий зміст такого контингенту обходиться бюджету приблизно в $30 тис.на добу. При цьому харчування контингенту в 1600 військовослужбовців обходиться бюджету в суму близько 1 млн руб. на добу (близько $16,5 тис.).

Згідно з офіційними даними Міноборони, з 30 вересня до 24 жовтня російські літаки з авіабази Хмеймім зробили 934 бойових вильоти. В середньому 37 вильотів на добу. Серед машин, що беруть участь в бойових вильоти, згадуються Су-24М, Су-25, Су-34 і Су-30.

Журналісти підрахували, що всі бойові вильоти за перші 25 днів операції обійшлися бюджету в 3,6 млрд руб., або 146 млн руб. на добу ($2,4 млн). А удар крилатими ракетами з акваторії Каспійського моря по територіях сирійських повстанців міг обійтися російському бюджету в суму від $20 млн до $60 млн (від 1,25 до 3,75 млрд руб.).

Що стосується флоту, редактор видання Морський бюлетень Михайло Войтенко розповів про військові витрати на придбання додаткових цивільних суховантажів для операції в Сирії.

За його даними, йдеться приблизно про 10 сухогрузів, включаючи Олександр Ткаченко, Новоросійськ і Вологда-50 (до покупки військовими турецького судна Дада). Кожне з них Войтенко оцінює в $1,5 млн, а їхня щоденна експлуатація, за його словами, коштує мінімум $2000 на добу для кожного.

Таким чином, придбання десятка суден обійшлося військовим в $15 млн (937 млн ​​руб.), А щоденні витрати на їх використання - $20 тис. (1,250 млн руб.). Якщо тільки підраховувати витрати на щоденні польоти Іл-76 з Моздока в Латакію, то тільки за перші 25 днів операції авіатранспорт коштував російської армії не менше $1,9 млн, або $75 тис. на добу.

Таким чином, за заниженими оцінками без урахування витрат на підготовку операції, реконструкцію аеродрому в Латакії і зведення тимчасових житлових конструкцій вартість ведення бойових дій російського угруповання в Сирії обходиться бюджету більш ніж в $2,5 млн, або 156 млн руб. в день.

Ще мінімум $20 млн коштував залп ракетами Калібр і $ 15 млн - придбання додаткових цивільних суден. У разі збереження колишніх темпів операції до кінця року вона може обійтися бюджету в 18 млрд руб. в поточному році.

Зараз ці витрати укладаються в оборонний бюджет на 2015 рік, однак тривала операція вимагає додаткових витрат.

Нагадаємо, раніше повідомлялос, що вартість російської військової операції в Сирії, за оцінками військових експертів, може становити приблизно $1 млрд на рік.

Зазначимо, за підрахунками міжнародна компанії Nielsen, вперше за 10 років відпустка погіршила настрій росіян. Зокрема зросла частка тих, хто вважає, що країна в рецесії, - склався такий інформаційний фон, що люди зрозуміли: криза мине нескоро.

Також криза змусила росіян забути про ресторани та паби і обвалила турпотік росіян за всіма напрямками.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"