ban2

У Путіна сподіваються, що Росія не втратила газовий ринок України

Міністр енергетики РФ Олександр Новак сподівається, що Росія не втратила газовий ринок України і зможе відновити поставки.
Про це він сказав журналістам, пише "УНІАН".

"Україна просто фізично стала споживати менше газу з урахуванням спаду економіки, багато підприємств, які споживали газ, зараз не працюють. Раніше Україна споживала 50 млрд кубометрів газу, зараз близько 35. Це не означає, що ми втратили ринок. Ми впевнені в тому, що вони будуть купувати газ, в тому числі і в Росії. Для проходження надійної зими їм необхідно заздалегідь забезпечувати запаси газу", - сказав Новак.
На його думку, що все буде залежати від потреб України в цілому.

"У літній період їм не потрібно багато імпортувати газу. Подивимося, як буде складатися ситуація з точки зору запасів, погода ще досить холодна, скільки їм буде потрібно закачувати. Поки відбирають з ПСГ, всі будуть рахувати пізніше", - сказав він.

При цьому Новак підкреслив, що не вважає цінову політику Росії стосовно України негнучкою.
"Зараз були досить гнучкі ціни з урахуванням знижок, які ми давали. З урахуванням зниження цін на нафту не можу сказати, що ціни не гнучкі", - сказав він.

Як відомо, 31 березня НАК "Нафтогаз України" заявив, що не планує відновлювати закупівлю газу у ВАТ "Газпром" з 1 квітня 2016 року, оскільки ціна газу, запропонована компанією на II квартал 2016 року, є вищою за пропозицію європейських постачальників "Нафтогазу".

Як повідомлялося, Росія скасувала знижку на газ, який Україна не купує вже 125 днів.
Як відомо, Україна в 2015 році фактично відмовилася від закупівель російського газу.
При цьому, як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в даний час закуповує газ в Європі по 180 доларів за 1 тисячу кубометрів, повна ціна після транспортування становить близько 200 доларів за 1 тисячу кубометрів.

В українських підземних газових сховищах, за станом на 14 березня, зберігалося 9,436 млрд кубометрів газу - рекордний показник за останні 5 років.
Нагадаємо, у лютому компанія "Укртрансгаз" запустила лічильник, який рахує кількість днів, які Україна прожила без імпорту газу з Російської Федерації.

Станом на ранок 31 березня Україна не імпортує газ з РФ вже протягом 125 днів.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"