ban2

Росіянам дозволили заклеювати рот скотчем на мітингах

Конституційний суд Росії дозволив росіянам заклеювати собі рот скотчем, робити малюнки на обличчі або клеїти стікери з агітацією під час акцій протесту

Про це повідомляє ВВС.

Відповідне рішення було прийнято після розгляду скарги студентів з Самари, які під час акції мовчання заклеювали собі роти скотчем, за що були затримані поліцією.

Крім того, після акції одна з активісток була оштрафована на 10 тисяч рублів ($156,9).

У зв'язку з цим студенти звернулися в КС, зазначивши, що притягнення до адміністративної відповідальності за приховування свого обличчя за формальними підставами суперечить конституційним нормам.

Суд роз'яснив, що учасники акцій можуть закривати обличчя хустками і шарфами через погодні умови або використовувати бинти, марлеві пов'язки або респіратори за медичними показниками.

Демонстрантам також дозволено використовувати свої обличчя як предмет наочної агітації, клеїти на них стікери або скотч.

Конституційний суд пояснив, що влада не повинна надмірно контролювати діяльність організаторів і учасників публічних заходів та необґрунтовано обмежувати людей у праві на свободу мирних зібрань.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"