ban2

СОТ визнала незаконною російську заборону на імпорт свиней з ЄС

Світова організація торгівлі (СОТ) визнала незаконною російську заборону на імпорт живих свиней, свіжої свинини та іншої продукції свинарства з Європейського Союзу

Про це повідомляє сайт Європейської комісії.

"Цей захід не базується на відповідних міжнародних стандартах і порушує правила Угоди СОТ щодо застосування санітарних і фітосанітарних заходів. Окремі російські заборони на імпорт з Польщі, Литви і Естонії отримали таку ж критику", - йдеться у заяві.

Група підкреслила, що держави-члени СОТ можуть скористатися своїм правом, щоб визначити відповідний рівень санітарної охорони і відповідно обмежити імпорт на основі санітарно-технічних умов, але це стосується лише випадків, коли це робиться відповідно до правил СОТ.

"СОТ надсилає сильний сигнал Росії, і всім членам СОТ, щодо їх зобов'язань із дотримання міжнародних стандартів, зокрема, в даному випадку, принципу регіоналізації (який дозволяє торгувати окремим районам країни, які визнаються вільними від шкідників чи хвороби, навіть якщо ситуація на решті території країни не найсприятливіша) і вимагає проведення оцінки ризику, заснованої на наукових даних", - йдеться у заяві.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"