ban2

Путін летить до Стамбула на переговори з Ердоганом

20

Також заплановано виступ президента РФ на Всесвітньому енергоконгресі
Президент РФ Володимир Путін 10 жовтня відвідає Стамбул, де проведе двосторонні переговори з президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом і виступить на Всесвітньому енергетичному конгресі.

"Візит буде 10 жовтня. Буде виступ на Всесвітньому енергоконгресі і буде двосторонній контакт", – повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков журналістам, відповідаючи на запитання, чи плануються під час візиту двосторонні переговори Путіна і Ердогана.

Як відомо, відносини між РФ і Туреччиною різко погіршилися після того, як в листопаді 2015 року турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір Туреччини. Росія тоді ввела відносно Туреччини економічні санкції. У Кремлі заявляли, що Туреччина повинна вибачитися і компенсувати збитки за збитий літак для відновлення діалогу. 29 червня 2016 року в Кремлі заявили, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган "вибачився" перед Путіним за збитий Су-24. У свою чергу, у президента Туреччини підкреслили, що Ердоган в листі до Путіна висловив лише жаль щодо інциденту зі збитим російським Су-24.

9 серпня 2016 року турецький президент вперше відвідав Росію після інциденту зі збитим російським літаком. Після зустрічі з Ердоганом, президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва почне поетапне зняття антитурецьких санкцій.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"