ban2

Пам'ять Бориса Нємцова в день його народження вшановують у різних містах Росії та світу

Нємцов засуджував незаконну анексію Криму і російську агресію на Донбасі

Сьогодні пам'ять Бориса Нємцова вшановують у різних містах Росії та світу.

Свій 57-й день народження мав би сьогодні відзначити вбитий російський політик Борис Нємцов. Його пам'ять вшановують у різних містах Росії та світу. В одному з соборів Нижнього Новгорода відбулася поминальна служба. У Москві небайдужі упродовж дня несуть квіти до могили політика. Пам'ятний вечір у межах першого форуму імені Бориса Нємцова відбудеться у Берліні. Як написав на своїй сторінці у Facebook Президент Петро Порошенко, Нємцов назавжди залишиться другом України. Про загиблого політика розповідає кореспондент "5 каналу" Арсен Цимбалюк.

Після розпаду СРСР молодий політик, учасник екологічного руху та народний депутат Борис Нємцов став губернатором Нижньогородської області і впродовж понад 5 років її очолював. 1997-го отримав призначення на посаду віце-прем'єр-міністра. Упродовж кількох місяців його вважали ймовірним наступником тодішнього президента Бориса Єльцина.

Утім, зрештою наступником став Володимир Путін. Нємцов спершу підтримав його призначення. Утім, згодом назвав це помилкою. Відтоді перебував в опозиції та критикував політику Путіна. Нємцов засуджував незаконну анексію Криму і російську агресію на Донбасі.

27-го лютого торік чотирма пострілами у спину його вбили на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Суд над підозрюваними у вбивстві триває. Підозрюють мешканців Чечні, серед яких офіцери спецбатальйону російських збройних сил. Організаторів убивства російські правоохоронці досі не знайшли.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"