ban2

Путіна не врятує вихід з угоди про Римський статут, - експерт

Російського президента Володимира Путіна не врятує вихід його країни з угоди про Римський статут, бо для Гаазького суду все одно, з якої країни походить злочинець і чи ратифікувала вона Римський статут
Про це повідомила у Facebook голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

"Буде видано ордер на арешт, і як тільки підозрюваний опиниться на території однієї з країн, яка ратифікувала Римський статут (а таких країн зараз у світі 123), він має бути негайно заарештований і переданий в Гаагу", - повідомила Печончик.

Вона також уточнила, що "не можна вийти з того, в чому ти не був".

"Росія підписала, але не ратифікувала Римський статут. Відповідно, вона і не була частиною Міжнародного кримінального суду. Юрисдикція суду на неї як не поширювалася, так і не поширюватиметься", - додала Печончик.

16 листопада президент Росії Володимир Путін підписав розпорядження щодо виходу Росії з угоди про Римський статут та Міжнародний кримінальний суд.

6  Tetiana Pechonchyk
5 год. · Kyiv, Kiev ·
ЗМІ масово публікують інформацію "Путін терміново виводить Росію з угоди про Гаазький трибунал".
У зв'язку із цим кілька коментарів:
1) Це не "Гаазький трибунал", а Міжнародний кримінальний суд (МКС), розташований у Гаазі.
2) Не можна вийти з того, в чому ти не був. Росія підписала, але не ратифікувала #РимськийСтатут. Відповідно, вона і не була учасницею МКС. Юрисдикція суду на неї як не поширювалася, так і не поширюватиметься.
3) Путіна це не врятує, бо для гаазького суду все одно, з якої країни походить злочинець і чи ратифікувала вона Римський статут. Буде видано ордер на арешт, і як тільки підозрюваний опиниться на території однієї з країн, яка ратифікувала Римський статут (а таких країн зараз у світі 123), він має бути негайно заарештований і переданий в Гаагу.
4) В #AggressionFederation істерика після оприлюднення останнього звіту Офісу прокурора МКС, і в цьому є досягнення ряду українських громадських організацій, які документували і передавали до Гааги злочини проти людяності і воєнні злочини під час #Євромайдан, на Донбасі і в Криму. Дякую усім причетним - Pavel Dykan, Roman Maselko, Markiyan Halabala, Liana Moroz, Roman Romanov, Olexandra Matviychuk, Olexandre Pavlichenko, Наталія Новик, Dasha Svyrydova, Tasheva Ravil Qızı Tamila, Voin Sveta, Roman Martynovskyy, Sergiy Zayets, Володимир Щербаченко і багато інших.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"