ban2

У Держдумі РФ хочуть видати Україні М.Азарова та О.Януковича

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Російська влада має більш жорстко підійти до питання про перебування на території РФ українських політиків-втікачів та їхніх родичів, аж до прийняття рішень про видачу Києву та правоохоронним органам інших країн окремих осіб, щодо яких проводяться слідчі дії. Таку думку висловив депутат Держдуми Росії Валерій Рашкін, передає УНН з посиланням на прес-службу КПРФ.
Він зазначив, що Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Віктору Януковичу як “незаконно поваленому президентові”, але Росія не повинна рятувати інших “втікачів і нечистих на руку” українських політиків, таких, як Микола Азаров, його син і син В.Януковича.
“Азаров, будучи прем’єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував крадіжку російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією. Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут? Тим більше, з чому Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де щодо нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії”, — зазначив він.
На думку В.Рашкіна, щодо українських політиків-втікачів та їхніх родичів Росія повинна керуватися своїми політичними інтересами.
“Надавати політичний притулок і захищати на своїй території громадян іноземних держав припустимо і доцільно тільки в тому випадку, якщо це дійсно віддані й щирі друзі Росії, люди, які постраждали за свої політичні погляди і за вірність відносинам з Росією. Такі люди як Азаров до цієї категорії явно не мають жодного стосунку, скоріше навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії. Причому незрозуміло, яку діяльність вони ведуть зараз на території нашої держави”, — підкреслив парламентарій.
За даними депутата, син колишнього президента України — Олександр Янукович вже почав інтегруватися у російський бізнес. Зареєстрована в Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається “управлінням фінансово-промисловими групами і холдинг-компаніями”.
Депутат повідомляє, що розшукуваний владою Австрії син колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова також перебуває в Росії, де він фактично ховається від слідства. “У сина екс-прем’єра Миколи Азарова Олексія в банках Австрії заарештовано 6,7 млн євро і нерухомість в 5 млн євро.
Сам колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров веде справи в Москві, де у нього є великий офіс у престижному районі Хамовники”, — йдеться у повідомленні.
На думку В.Рашкіна, нинішня діяльність екс-прем’єра цілком може бути пов’язана з відмиванням коштів або з політичними проектами, які завдають шкоди інтересам Росії. У зв’язку з чим парламентарій вже відправив у ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок щодо колишнього прем’єр-міністра України.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"