ban2

Ціни на нафту Brent впали до п'ятирічного мінімуму нижче 66 дол. за барель


КИЇВ.9 грудня. УНН. Ціни на нафту Brent впали до п'ятирічного мінімуму нижче 66 дол. за барель після 4% падіння в понеділок, про це повідомляє Reuters, передає УНН.
До 7:25 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,75 дол. до 65,44 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,51 дол. до 62,54 дол., раніше також опустившись до п'ятирічного мінімуму.
Нафта подешевшала на 40% з червня, але незважаючи на це, ОПЕК в листопаді не зробила жодних дій для підтримки ринку, а найбільший експортер картелю Саудівська Аравія знизила ціни на січневі партії для США та Азії.
На думку генерального директора національної нафтової компанії Кувейту, світові ціни будуть триматися близько 65 дол. за барель протягом шести-семи місяців.
Низькі ціни поки не роблять помітного впливу на видобуток сланцевої нафти в США: число бурових установок залишається досить високим, а згідно з опублікованим у понеділок прогнозом, видобуток на трьох найбільших родовищах сланцевої нафти в січні продовжить рости більш ніж на 100 тис. барелів на добу.
Однак багато компаній починають скорочувати інвестиційні плани на майбутній рік. Наприклад, Conoco повідомила, що знизить витрати на 20%, або 3 млрд дол.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"