ban2

Росія поки відмовилась від газопроводу до Китаю, на будівництво якого 10 років вмовляла китайців

Росія може відкласти будівництво газопроводу "Сила Сибіру" в Китай, на будівництво якого 10 років вмовляла китайців

Про це пише Reuters з посиланням на три неназваних джерела, яким відомо про плани "Газпрому".

За інформацією співрозмовників видання, будівництво "Сили Сибіру" буде призупинено до того моменту, як буде закінчено "Алтай". По ньому газ піде в Китай з вже розроблених родовищ західніше "Сили Сибіру".

Незважаючи на кризу в економіці і зниження цін на енергоносії, російська влалп заперечує, що один із знакових для президента Росії Володимира Путіна проектів може бути реалізований із затримкою, відзначає Reuters. Глава Міненерго Росії Олександр Новак минулого тижня говорив агентству, що постачання газу по "Силі Сибіру" розпочнуться, як і заплановано, в 2019 році.

У вересні 2014 року про зрушення за термінами початку експлуатації "Сили Сибіру" розповів заступник начальника Чаяндінского управління компанії "Газпром видобуток Ноябрьск" Віктор Селін. Він стверджував, що транспортування палива почнеться в 2020 році. У "Газпромі" цю інформацію спростували, а Селін був звільнений.

"Газпром" почав будівництво "Сили Сибіру" 1 вересня 2014 року. Загальна вартість вкладень в інфраструктуру проекту - $ 70 млрд, частка російської сторони - $ 55 млрд.

"Газпром" і China National Petroleum Corporation (CNPC) підписали довгостроковий договір на постачання газу в Китай 21 травня 2014. Він розрахований на 30 років. Щорічно Росія повинна експортувати в Китай 38 млрд кубометрів газу щорічно. Газопровід "Алтай" повинен з'єднати родовища в Західному Сибіру з Сіньцзян-Уйгурський автономний район Китаю.

Також слід нагадати, що Росія 10 років вела переговори з Китаєм щодо будівництва газопроводу "Сила Сибіру" і до останнього часу було досить сумнівним, що китайці погодяться на цей проект.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"