ban2

В Україні випустили олімпійські монети

Сьогодні, 28 квітня, Національний банк України ввів в обіг пам’ятні монети, присвячені Іграм ХХХІ Олімпіади, що в серпні відбудеться в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла найвищої проби Ag 925, її маса в чистоті – 31,1 г. Тираж монети – до 3 500 штук. Вона оздоблена кольоровим тамподруком. Коштує срібна монета з футляром 971 гривню.

Монету номіналом 2 гривні виготовлено з нейзильберу тиражем 30 000 штук. На ній також присутній тамподрук. Вартість монети – 30 гривень.

На аверсі монет розміщено зображення бухти Гуанабара, на вході до якої височить гора Цукрова Голова, що слугує візиткою міста Ріо-де-Жанейро, на тлі бухти – стилізований напис Ріо-де-Жанейро, рік карбування монети 2016 та номінал.

На реверсі монет на тлі абрису статуї Ісуса Христа на горі Корковадо в Ріо-де-Жанейро зображено хвилясту зелену стрічку (використано тамподрук), на якій – піктограми, що символізують різні види спорту, під нею на хвилястих лініях – знак Національного олімпійського комітету України (використано тамподрук).

Над створенням монет працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, а також скульптори Володимир Атаманчук та Святослав Іваненко.

Придбати пам’ятні монети можна у регіональних підрозділах Національного банку України та банках-дистриб’юторах.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"