ban2

Збірна України з баскетболу обіграла Ізраїль та виграла турнір у Естонії

В останній репетиції перед стартом у відборі на Євробаскет-2017 збірна України здолала команду Ізраїлю, вигравши свій третій матч у Естонії і ставши, відповідно, переможцем турніру.

Початок матчу видався досить результативним: ізраїльтяни практично безпомилково кидали з середньої дистанції, а українська команда після невдалого матчу з албанцями практично ідеально атакувала з-за дуги. Стартова п'ятірка, в особі Лукашова, Рябчука, Липового, Боброва і Фесенка захопила лідерство, а лава довела перший період до перемоги.

Після вдалої стартової десятихвилинки команда Мурзіна провалила наступні п'ять хвилин матчу, не набравши жодного очка за половину другого періоду і дозволивши супернику зробити камбек і захопити лідерство. Команда Еделстейна виграла підбір і допустила менше втрат, що при приблизно ідентичних кидкових показниках дозволило ізраїльтянам піти на велику перерву за мінімальної переваги в рахунку. У складі збірної України варто відзначити В'ячеслава Кравцова, який вийшовши з лави підсилив гру нашої команди в фарбі.

Ключовим епізодом третього періоду став блискучий вихід Пустового, який вперше з'явився на паркеті після великої перерви, зумівши за 7 хвилин записати до активу 10 очок, при 100-процентній реалізації середніх. Варто також відзначити що, як і обіцяв Євген Мурзін, ігровий час між гравцями тренерський штаб розподілив рівномірно і до останньої перерви усі 12 баскетболістів заявлених на матч встигли побувати на паркеті і лише Корнієнко не встиг відзначитися набраними очками.

До заключному десятихвилинки збірна України підійшла з 8-очковим гандикапом і відразу дала зрозуміти супернику, що розлучатися з ним не планує. Дуже своєчасно включилися Бобров, який в черговий раз підтвердив свій універсалізм, ставши першим гравцем на паркеті, якому вдалося зібрати дабл-дабл. Кравцов і Пустовий продовжували топтати суперника під щитом, Рябчук з високим відсотком атакував з-за дуги, а Лукашов зупинився за крок від тріпл-даблу. Таким чином, збірна України зразково провела кінцівку матчу і в цілому виглядала в другій половині краще суперника за всіма компонентами. Команда Євгена Мурзіна здобула перемогу з рахунком 84:67 і виграла турнір в Естонії, здобувши перемоги у всіх трьох поєдинках.

Нагадаємо, 31-го серпня збірна України стартує у відборі на Євробаскет-2017 домашнім поєдинком проти збірної Болгарії, який пройде в столичному Палаці спорту.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"