ban2

Донецький дзюдоїст виграв бронзу на турнірі Grand Slam у Токіо


КИЇВ. 8 грудня. УНН. Донецький дзюдоїст Артем Блошенко виграв бронзову медаль на турнірі Grand Slam у японському Токіо, що завершував для українських представників цього виду спорту низку міжнародних змагань 2014 року, передає УНН з посиланням на прес-службу Федерації дзюдо України.
Виступаючи у ваговій категорії до 100 кілограмів, А.Блошенко на “іппон” переміг кубинця Хосе Арментероса. У другому раунді він здолав поляка Каспера Ларема. У фіналі свого пулу українець поступився голландцеві Хенку Гролу за попередженнями. У першій сутичці втішного раунду Артем пройшов канадця Кайла Ріса. І, зрештою, у боротьбі за бронзу Артем виявився сильнішим від шведа Мартіна Пацека.
Бронза А.Блошенка стала єдиною нагородою українських дзюдоїстів у Токіо. Георгій Зантарая (66 кг) і Марина Черняк (48 кг) закінчили змагання на сьомих місцях.
М.Черняк в 1/8 фіналу в непростому поєдинку виграла у іспанки Фігуероа на останній хвилині. У чвертьфіналі утриманням програла дворазовій чемпіонці світу Асамі з Японії, а в втішній групі вигравала два зауваження у олімпійської чемпіонки-2012 Менезес з Бразилії, але пропустила контратаку на “юко” і відігратися вже не змогла.
Г.Зантарая два перші поєдинки виграв. У чвертьфіналі Георгій несподівано програв “ваза-арі” 17-річному переможцю ЮОІ-2014 в Нанкіні японцеві Абе, котрий у підсумку став чемпіоном турніру. У втішній сутичці Зантарая боровся з 20-річним корейцем Ан Баулом і не зміг пристосуватися до його стилю боротьби, пропустивши два кидки на “ваза-арі”.
“Дуже складно, турнір дуже сильний. Ми зараз не на такому рівні готовності. Але загалом результатами і показаною боротьбою задоволені. Нагороду Блошенка можна назвати історичною. В останній раз у нас медаль з токійського турніру була в 1996 році, тоді бронзу виграв Ілля Чимчиурі з Дніпропетровська”, — підсумував виступи своїх підопічних старший тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"