ban2

Порошенко ввів додаткові заходи для запровадження безвізового режиму з ЄС

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 20 липня про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"Згідно з рішенням уряд має невідкладно вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації рекомендацій П'ятої доповіді Єврокомісії про прогрес України з імплементації плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для України", - йдеться у повідомленні.

Відтак уряду президент доручив розробити за участю відповідних органів та подати на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо чіткого визначення підслідності органів досудового слідства.

СБУ, Національному антикорупційному бюро із Консультативною місією Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки України доручено підготувати законодавчі пропозиції щодо посилення захисту свідків у кримінальному провадженні та внести на розгляд парламенту відповідний законопроект.

Окрім того, Міністерству внутрішніх справ доручено забезпечити завершення будівництва та належного облаштування пункту тимчасового розміщення біженців у місті Яготин Київської області, а також пункту тимчасового перебування нелегалів у селі Мартинівському Миколаївської області.

Також Порошенко доручив подолати нелегальну міграцію та укріпити кордон.

"У місячний строк МВС разом з іншими зацікавленими державними органами має організувати роботу з ефективного впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами, зокрема поліпшення міжвідомчої співпраці та обміну даними між правоохоронними органами, вдосконалення методології аналізу ризиків; технічних можливостей доступу до баз даних Інтерполу в пунктах пропуску через кордон", - йдеться у документі.

МВС має посилити спроможність Міграційної служби щодо протидії нелегальній міграції, налагодження ефективної співпраці з членами ЄС.

Глава держави доручив налагодити міжнародну співпрацю для захисту українського кордону.

"Прикордонна служба має у місячний строк вжити заходів щодо укладення міжнародних договорів стосовно організації спільного з відповідними органами суміжних держав патрулювання кордону та контролю у пунктах пропуску через кордон", - повідомили у прес-службі Порошенка.

Нацбанку запропоновано подати у двотижневий термін пропозиції щодо доцільності запровадження додаткових форм державного контролю у сфері обігу електронних грошей в Україні з метою забезпечення ефективної протидії відмиванню грошей, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Міністерству юстиції за участю Генпрокуратури доручено підготувати та подати у двотижневий термін до Кабміну для внесення на розгляд Ради законопроект про утворення державного органу з повернення активів.

Нагадаємо, нещодавно Клімкін заявив, що загрози безвізовому діалогу, яка була через події в Мукачевому, вдалося уникнути. Також це підтвердили у Європарламенті.

Також депутат "Блоку Петра Порошенка" Ірина Геращенко заявила, що Україна може отримати безвізовий режим влітку 2016 року.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"