ban2

3 458 учасників АТО отримали документи на землю на Київщині, - Анатолій Шумський

У приміщенні Головного управління для прийому документів учасників АТО створено окреме приміщення, у якому документи приймають як фахівці управління, так і представник Координаційної ради АТО при Київській облдержадміністрації

Станом на 18 серпня до Головного управління Держгеокадастру у Київській області звернулося 4 384 учасники АТО з клопотаннями про отримання земельних ділянок. З них – 3 458 вже отримали накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 997, 33 га.

Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області Анатолій Шумський.

З них:

- 3143 (учасники антитерористичної операції) для ведення індивідуального садівництва, загальною площею 660,95 га;
- 205 (учасників антитерористичної операції) для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 304,93 га;
- 70 (учасників антитерористичної операції) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 11,45 га.

Разом з тим, зазначив він, лише за останні три тижні - 108 учасникам АТО Головним управлінням підготовлено та видано накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території області та передачу їх у власність на загальну площу 70,71 га. Усього в області затверджено 312 наказів про затвердження проектів землеустрою.

Як зазначив Анатолій Шумський, "управління робить все можливе, щоб жоден з учасників АТО не залишився без належної уваги у цьому питанні". Зокрема, у приміщенні Головного управління для прийому документів учасників АТО створено окреме приміщення, у якому документи приймають як фахівці управління, так і представник Координаційної ради АТО при Київській облдержадміністрації.

Для зручності відвідувачів – виготовлені картографічні матеріали з районів, на яких показано масиви розташування площ, їх розбивка по ділянках. Зараз черговий етап – створення таких офісів і на районному рівні. Щодо інформування учасників АТО про відповідальних осіб за цей напрямок у районах – розміщено інформацію на веб-сайті Головного управління у розділі: "Для учасників АТО".

Наведення порядку і створення прозорого та справедливого механізму з виділення земельних ділянок учасникам АТО – на сьогодні один з головних пріоритетів у роботі земельної служби області. "Жоден учасник АТО, сім’ї загиблих та інваліди І-ІIІ груп учасників АТО не повинні залишитися без належної уваги у цьому питанні", - наголосив Анатолій Шумський.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"