ban2

Україну обрали непостійним членом Радбезу ООН

Україну обрали непостійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй на 2016-2017 роки, "за" проголосувало 177 країн.

Як передає кореспондент УНІАН, результати оголосив головуючий на 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй Могенс Люккетофт, повідомляє Еспресо.TV.

Всього проголосувало 192 країни. Один бюлетень визнано недійсним.

Читайте також: Що дасть Україні членство у Радбезі ООН.

Необхідна кількість голосів повинна була складати мінімум 118.

Україну підтримало 177 країн, 14 утрималось.

"Це офіційно! ООН обрала п'ять нових членів Радбезу! Вітаємо Україну, Японію, Уругвай, Єгипет і Сенегал", - йдеться у Twitter місії Великої Британії в ООН.

Україна була одним із засновників ООН і вже тричі обиралась непостійним членом Ради Безпеки ООН: у 1948-1949, в 1984-1985 і в 2000-2001 роках.

До Ради Безпеки входять 15 країн. Постійними членами організації є лише п'ять із них, які відіграли ключову роль у створенні ООН: Британія, Китай, Росія (як правонаступниця СРСР), США та Франція. Вони також мають право вето під час голосування.

Інші десять місць щорічно оновлюються наполовину. Вибори непостійних членів відбуваються щоосені на Генеральній асамблеї ООН.

Країна має заручитися підтримкою двох третин держав-членів ООН із 193-х, спочатку пройшовши процедуру затвердження у своїх регіональних групах: азійсько-тихоокеанській, африканській, східноєвропейській, латиноамериканській і групі західноєвропейських та інших держав.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"