ban2

Укравтодор вперше зобов’язали розкрити інформацію про ремонт доріг

Сьогодні, 20 жовтня, Україна прийняла меморандум про прийняття міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі CoST (Construction Sector Transparency Initiative), в рамках якої, зокрема, має бути оприлюднена інформація про ремонт доріг

Про це повідомляє Еспресо.ТВ з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Свої підписи під документом поставили міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, директор міжнародного Секретаріату CoST Піттер Метьюз та голова Укравтодору Андрій Батищев.

"Пілотними проектами для тестування стандартів CoST вибрано 4 проекти в дорожньому секторі:  виконання робіт на автомобільній дорозі Н-01 Київ-Знам’янка, проект реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Лубни – Полтава, проект "Дороги карпатського краю", а також виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування в 2015 році", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перші результати роботи будуть надані на огляд громадськості вже у лютому 2016 року. В першу чергу оприлюдненню підлягають: вартість укладених контрактів, учасники та переможці тендерів, індикатори змін до контрактів підряду, зміни вартостей контрактів та причини цих змін.

"Також буде представлено безліч іншої інформації, яка збирається Укравтодором та Службами автомобільних доріг в областях та відноситься до розряду публічної, але досі не представлялась на розсуд громадськості та учасників ринку", – запевнили в Мінінфраструктури.

Також зазначається, що наступними кроками в роботі консультативно-наглядової групи стануть затвердження механізму конкурсу на посаду директора національного секретаріату, визначення часових рамок проекту, затвердження Керівних посібників з розкриття та верифікації даних та залучення нових членів CoST.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"