ban2

Україна готова до російських санкцій на наші продукти

Україна готова до введення Росією заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції, ціна питання - лише 2%

Про це в четвер у Брюсселі заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає Укрінформ.

"Ми готові до того, що Росія прийме жорсткі заходи. Наша мета - рухатися в Євросоюз", - сказав Павленко.

Він запевнив, що Євросоюз є надійним партнером України, який відкрив свої кордони в умовах заборони з боку Росії імпорту переважної більшості українського продовольства.

"Ринок СНД на сьогоднішній день удвічі менше, ніж ринок Африки. А ринок Африки вдвічі менше, ніж ринок ЄС, куди ми експортуємо продукції на майже 5 млрд доларів щорічно", - сказав міністр.

Павленко зауважив, що на тлі високої якості української сільськогосподарської продукції її собівартість є однією з найнижчих у світі. Він розповів, що під час візиту до Брюсселя він обговорив з європейськими партнерами синхронізацію підходів до відповідності європейським нормативам з харчової безпеки.

"Ми відчуваємо те, що наша продукція конкурентна, цікава і очікуємо повного відкриття з 1 січня кордонів для нових українських продуктів для європейських супермаркетів", - заявив Павленко.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"