ban2

Українські ВМС разом з кораблями флотів Румунії, США і Туреччини провели спільні тренування

Мета заходів полягала у відпрацюванні взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з'єднань у відповідності зі стандартами НАТО, а також підвищення рівня взаємосумісності.

Допоміжне судно Військово-Морських сил Збройних сил України «Балта» у західній частині Чорного моря провело спільні тренування типу PASSEX з надводними кораблями флотів Румунії, США і Туреччини.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі командування українських ВМС, сьогодні, 8 грудня, корабель повернувся до місця постійного базування.

За інформацією командира бригади надводних кораблів капітана 2 рангу Дмитра Глухова, мета заходів полягала у відпрацюванні взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань відповідно до стандартів НАТО, а також у підвищенні рівня взаємосумісності. «Балта» у складі з’єднання здійснила плавання в ордерах, провела навчання з тактичного маневрування, зі зв’язку, з висвітлення торгівельного судноплавства, з протиповітряної оборони, перехоплення та догляду судна-порушника та передачі вантажів на ходу.

Як зазначили у прес-центрі, поточному року українські кораблі вже кілька разів залучалися до тренувань типу PASSEX. У командуванні ВМС ЗС України вважають, що постійна участь сил флоту у спільних тренуваннях типу PASSEX є ще одним свідченням системної співпраці вітчизняних ВМС з флотами країн-партнерів. Крім того, PASSEX сприяє як досягненню взаємосумісності, подальшому опануванню стандартів НАТО, так і в цілому поглибленню співпраці і посиленню чорноморської безпеки.

Як повідомляв УНІАН, 14 жовтня фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» у західній частині Чорного моря провів спільні навчання типу PASSEX з кораблями флотів Болгарії, Румунії, США і Туреччини.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"