ban2

Україна не переможе Росію "фабрикою тролів", - посол США

Здобути перемогу в гібридній інформаційній війні з Росією Україні допоможе реальна боротьба з корупцією, а також чесна журналістика, а не "фабрика тролів". Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт на конференції з протидії інформаційній війні з боку Росії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на nbnews.com.ua.

"Це є великою помилкою для української влади, для українських людей, створити фабрику тролів як Санкт-Петербург, фабрикуючи контрпропаганду в соціальних медіа. Це величезна помилка створити "Міністерство правди", яке намагається згенерувати альтернативні історії. Це не шлях до перемоги на цьому інформаційному полі бою", - заявив Пайєтт.

За його словами, однією з проблем України можна вважати прагнення реагувати на дії супротивника замість того, щоб самостійно генерувати інформаційні приводи.

"Є феномен в психології, який називається відзеркалення, коли ви купуєте звичку просто відображати поведінку вашого опонента. І на мою думку, це один з ризиків для України. Фактично Україна не потребує медіа, які фінансуються державою. Чого Україна потребує - це успішна Україна", - каже посол США.

Пайєтт переконаний, що "єдиним найбільш сильним відповіддю на гібридну війну Кремля та інформаційну кампанію проти цієї держави є успішна, модернізована, європейська, демократична Україна".

"Пріоритетом номер один для України та українського суспільства в 2016 повинна стати війна з корупцією. Це ключове питання для демонстрації того, що Україна рухається вперед. Журналісти мають дотримуватися професійних стандартів. Повідомляти факти. Побороти і відкидати спроби купити їхні матеріали", - вважає Пайєтт.

Він застеріг українські ЗМІ від ще однієї помилки: "Не потрапити в пастку, яка інколи трапляється і з міжнародними медіа, переконання в тому, що критерієм об'єктивності є публікація точки зору обох сторін, навіть якщо одна сторона є безсумнівно сфабрикованою".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"