ban2

Порошенко затвердив нову концепцію оборони відповідно до стандартів НАТО

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО "Про концепцію розвитку сектору безпеки й оборони України". Про це повідомляє сайт глави держави.

Згідно з документом, найбільш актуальними у середньостроковій перспективі залишатимуться, зокрема, загроза агресивних дій Росії для виснаження української економіки і підриву суспільно-політичної стабільності з метою знищення України і захоплення її території, застосування воєнної сили, а також технологій гібридної війни; тимчасова окупація РФ території Криму та подальші дії щодо дестабілізації обстановки у Балто-Чорноморсько-Каспійському регіоні.

Крім того, безпековим викликом визначається можливе використання території України для ведення бойових дій у разі виникнення воєнного конфлікту між державами – членами НАТО і РФ.

Реформування сектору безпеки та оборони передбачає запровадження принципів і стандартів, прийнятих у державах – членах ЄС та НАТО.

РНБО доручила Кабінету міністрів забезпечити розроблення та внесення законопроектів, спрямованих на реалізацію положень вказаної концепції.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"