ban2

Український бронешолом: п'ять пострілів з парабелума не змогли пошкодити його

На підприємстві "Темп-300" винайшли новий бронешолом світового рівня, що витримує п’ять пострілів патронами парабелум. Про це повідомляє "Народна армія".

"У розробці застосували параамідні матеріали. Новітня технологія, яку освоїли на підприємстві, дозволяє виробляти монолітні вироби складних форм", - пише видання.

Яким буде купол, вибирали під час практичних дослідів. Намагались посилити кулестійкість та зробити додатковий захист від осколків. Під час досліджень використали 3D-моделювання.

Під час стрільб, шолом із арамідної тканини Twaron витримав випробування патронами 9х19 Парабелум з п'яти метрів. Його обстріляли з усіх проекцій з кутом зустрічі 90 градусів п'ять разів.

Новий шолом відповідає 3-А класу NIJ стандарту США та 1-А класу за ДСТУ. Його зробили легшим, ніж світові аналоги. Він важить 1,35 кг - на сто грамів менше. Таку перевагу оцінять військові, коли кожен зайвий грам може бути вирішальним.

Підшоломник також оздобили додатковим захистом та зробили майже непомітним для тепловізорів. Експерти "Темп-3000" передбачили можливість кріплення на шолом додаткових приладів: комбат-камера, ліхтар тощо.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"