ban2

Представники Uber приїдуть у Київ з презентацією

Керівництво європейського підрозділу сервісу таксі Uber відвідає Київ 30 червня

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Під час презентації, ймовірно, буде оприлюднена інформація про роботу Uber в Україні.

Міністерство інфраструктури в грудні 2015 року анонсувало сервіс Uber в Україні, а раніше, в липні того ж року, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керівника (general manager) в Києві. Згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско і присутня в понад 300 містах світу. Пізніше ЗМІ повідомили, що главою українського представництва призначений Аркадій Вершебенюк.

Уже в лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.

На сайті Uberlin були доступні для оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст - Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро. Для водіїв пропонується три орієнтовних тарифних плани: "Щотижневий" (за виконання 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+ податок 5%, виплати один раз на тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% + податок 5%, виплати - щодня на картку), "Фіксований" (комісія 500 грн/тиждень).

До водія було висунуто такі вимоги: він повинен бути громадянином України віком від 21 років, мати особистий або орендований автомобіль не старше 2008 року (обов'язкова наявність страхового поліса автомобіля). Мінімальний стаж водіння - від трьох років. Для реєстрації водієві необхідно буде надати пакет документів: водійське посвідчення, паспорт, діючий страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині і зовні.

Тим часом, за словами голови громадської організації "Всеукраїнська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, українські таксисти не проти Uber, а виступають за нормальний розвиток нових технологій і рівні права на ринку.

Uber же в свою чергу заявив, що він буде працювати відповідно до місцевого законодавства, тільки з індивідуальними підприємцями і юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, в тому числі ліцензію.

У компанії також додали, що після запуску Uber Київ стане одним з понад 400 міст, де жителі зможуть скористатися надійним, доступним і безпечним сервісом для переміщення з точки "А" в точку "Б", який буде доступний одним натисканням клавіші на смартфоні.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"