ban2

Україна енергетично роззброїла Росію - Пайєтт

Україна більше не залежить від поставок російського газу. Таким чином, їй вдалося знищити "енергетичну зброю" Кремля. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Українська влада за останні кілька років, по суті, знищила енергетичну зброю Москви, яка використовувала газ таким чином. Остання зима стала першою в історії, коли Україна позбулася газової залежності", - сказав він.

Дипломат також зазначив, що зараз "Нафтогаз України" може купувати російський газ, якщо знаходить ціну прийнятною, але блакитне паливо перестало бути інструментом для маніпуляцій.

"Українці вже не перебувають в ситуації, коли Кремль використовує енергоресурси як зброю, як інструмент маніпуляції українськими політиками для того, щоб вони приймали потрібні рішення", - підкреслив Пайєтт.

Крім того, посол США додав, що в енергетичному секторі України проходять серйозні перетворення, і дуже важливо завершити їх.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше в "Нафтогазі" заявили, що перейшовши на закупівлю газу в Європі, Україна змогла заощадити від $450 млн до $44,2 млрд - в залежності від методу розрахунку.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"