ban2

В Одесі відбулися випробування бронекатера Гюрза-М

b

ВМС планується протягом чотирьох років поставити 18 таких катерів.
Малий броньований артилерійський катер Гюрза-М, якому, імовірно, присвоять ім'я Білгород-Дністровський, проходить заводські ходові випробування в Одесі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці ВМС України у Facebook.

Як повідомляло раніше оборонне відомство, закладка обох катерів відбулася на суднобудівному заводі Ленінська кузня в Києві в жовтні 2012 року.

Артилерійське судно призначене для охорони і оборони портів морських і річкових комунікацій в межах територіального моря, ізоляції ділянок морського чи річкового узбережжя, а також оборони на прикордонних річках.

c

Довжина катера складає 23,7 метра, висота - 4,8 метра. Корабель здатний розвивати швидкість до 25 вузлів з екіпажем до п'яти осіб на борту. Дальність ходу - до 700 миль. Катер озброєний двома дистанційно керованими бойовими модулями Катран-М з автоматичною гарматою калібру 30 мм, гранатометом калібру 30 мм і кулеметом калібру 7,62 мм.

di

Перші два бронекатери - БК-01 і БК-02 - спустили на воду в листопаді 2015 року, після чого переправили до Одеси для добудови і випробувань. Після завершення випробувань на озброєння ВМС планується протягом чотирьох років поставити 18 таких катерів.

Нагадаємо, в листопаді в Києві був спущений на воду малий броньований артилерійський катер Гюрза-М.
(ВИДЕО, ФОТО

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"