ban2

СБУ заблокувала участь у тендері компаній з російським капіталом

Співробітники Служби безпеки України заблокували спробу участі у тендері комерційних структур, які представляють в Україні інтереси російських власників. Про це УНН повідомили в прес-службі СБУ.

Кілька українських фірм подали заявки на участь у конкурсних торгах, оголошених держпідприємством для закупівлі гірничошахтного обладнання та комплектуючих до нього. Загальна сума контрактів, укладених з переможцями, мала перевищити 42 мільйони гривень.

Під час перевірки співробітники СБУ виявили, що фірми пропонують “Волиньвугіллю” продукцію російського виробництва. А комерційні структури були зареєстровані в Україні саме для забезпечення бізнес-інтересів власників з РФ.

У пакеті документації бізнесмени також не надали українське свідоцтво про визнання відповідності сертифіката іноземної держави, наявність якого є обов’язковою.

“Профільні експерти засвідчили, що українська промисловість виготовляє аналогічну продукцію. Тому участь у конкурсі пропозицій цих комерційних структур порушує вимоги Розпорядження КМУ від 11.09.2014 “Про пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів”, — повідомили у прес-службі.

Служба безпеки проінформувала про матеріали перевірки, у результаті тендерний комітет підприємства відхилив заявки на участь у конкурсі комерційних структур з російським капіталом.

Керівництво СБУ винесло на розгляд Раді національної безпеки та оборони України пропозиції про застосування до російських виробників обмежувальних заходів відповідно до Закону України “Про санкції”.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"