ban2

Порошенко звільнив двох суддів за порушення присяги під час Майдану

Президент Петро Порошенко звільнив двох суддів за порушення присяги під час Революції Гідності

За повідомленням прес-служби президента, звільнено з посади судді Шевченківського районного суду Києва Світлану Гайдук та Наталію Гриньковську. 

"Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів загальної юрисдикції встановила, що суддя Шевченківського райсуду Києва Світлана Гайдук під час Революції Гідності, ухвалюючи рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів до громадянина В.Загоровка за підозрою у організації масових заворушень, а також активній участі у масових заворушеннях (ч.1 ст. 294 КК) грубо порушила вимоги кримінального процесуального законодавства (ст. 177, 178, 194, 206 КПК України). Зокрема, застосувала до В.Загоровка занадто тяжкий запобіжний захід без наявної обґрунтованої підозри у вчиненні ним кримінального правопорушення, не довела ризиків перешкоджання кримінальному провадженню з його боку", - зазначено у повідомленні.

Також суддя Гайдук проігнорувала порушення прав підозрюваного при затриманні.

"Внаслідок неправомірних дій судді Гайдук, вказаний громадянин став інвалідом III групи, оскільки, перебуваючи під вартою, не міг своєчасно отримати належного лікування травм, завданих йому під час затримання", - повідомили в АП.

Також ухвалюючи рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суддя не забезпечила дотримання приписів КПК України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також практики Європейського суду з прав людини.

Суддя Наталія Гриньковська також порушила вимоги кримінального процесуального законодавства (ст. 183 КПК України), застосувавши до громадянина В.Гарагуца занадто тяжкий запобіжний захід без наявної обґрунтованої підозри у вчиненні ним кримінального правопорушення та проігнорувала порушення прав підозрюваного при затриманні.

"Під час притягнення до адміністративної відповідальності на підставі ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання водіями вимог працівників міліції про зупинку транспортних засобів) громадян О.Цибенко, О.Жиленкова, С.Багінського, В.Пономарьова, О.Товчигречко та О.Бобіна суддя Гриньковська не вжила заходів для повного, об’єктивного та всебічного з’ясування кожної справи, що свідчить про необ’єктивний та упереджений розгляд справ щодо зазначених осіб та є порушенням присяги судді", - зазначено у повідомленні.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"