ban2

Латвія передала гуманітарну допомогу населенню у зоні конфлікту на Сході України через посередництво Нацгвардії

До Північного Київського територіального управління Національної гвардії України прибула делегація з Латвійської Республіки. Основна мета візиту — надання гуманітарної допомоги людям, що знаходяться в зоні конфлікту на Сході країни. Вантаж — одяг, взуття та іграшки. Всі ці речі передані на контроль Національної гвардії України, яка взяла на себе роль доставника до кінцевої точки призначення.

«По-перше, коли люди допомагають один одному у нелегкий час — це нормальне явище, по-друге наша Держава також колись пережила нелегкі часи і тоді було дуже приємно відчувати тепло і підтримку зі сторони інших народів. Від імені керівництва Держави, Міністерства оборони та пересічних громадян Латвійської Республіки, у цей нелегкий для народу України час, хочу передати слова підтримки!» — зазначила у своїй промові старший співробітник департаменту по роботі з громадськістю МО Латвійської Республіки Інга Дамбе.

Після проведення брифінгу щодо подальшої співпраці представникам делегації продемонстрували відеосюжети про роботу, яка проводиться з місцевим населенням у зоні проведення АТО підрозділами Національної гвардії України.

«Наша співпраця з Латвією почалася півтора роки тому. Вперше подібний захід проводиться за підтримки військових установ. Ця допомога призначена для соціально незахищених верств населення Донбасу. В подальшому ми сподіваємося на проведення подібних заходів разом з нашими іноземними колегами», —розповіла голова громадської спілки "Громадська рада «Доброволець»" Юлія Тиховод.

Після робочої зустрічі заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар від імені командувача Національної гвардії України подякував представників делегації за підтримку. Після вручення листів подяки за співпрацю Ярослав Сподар запевнив колег, що найближчим часом вантаж буде передано людям, що знаходяться у зоні конфлікту на Сході держави.

Прес-служба Північного ОТО НГУ,
фото Романа Герасіменка

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"