ban2

ГПУ хоче взятися за повернення активів Лазаренка

Генеральна прокуратура незабаром розпочне переговори з урядами Латвії та низки інших держав щодо долі активів екс-прем'єра Павла Лазаренка

Про це у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень на Еспресо.ТВ розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Ближчим часом ми вступаємо у важливий переговорний процес з урядами Латвії та низки інших країн щодо розподілення активів Павла Лазаренка. У США має бути завершено цивільний суд стосовно Лазаренка і нібито законно, на його думку, зароблених коштів, за результатами якого ми розпочинаємо процес повернення цих активів Україні. Десь нам доведеться розпочинати переговорний процес щодо укладання угод про розподілення цих активів, хтось, ми сподіваємося, віддасть нам цю суму повністю", - пояснив Єнін.

За його словами, загальна сума активів, які зараз заарештовані за вказівкою американського уряду – близько $280 мільйонів.

Єнін констатував, що частина шансів на повернення активів Лазаренка була втрачено 15-річною неувагою до цієї теми. Після 2004 року, коли делегація Генеральної прокуратури відвідала Антігуа, жодних контактів з цього приводу не відбувалось.

"Але ми доволі оптимістично дивимось уперед, чікуємо на вердикт суду США. Сподіваємось, що Лазаренко під тиском зібраних проти нього доказів сам ініціюватиме угоду з судом, оскільки, як відомо, він сам платить за цей процес. А це дорогувато, і в певний момент ти усвідомлюєш, що уходиш "в мінуси", - сказав заступник генерального прокурора.

За його словами, розпочато вже низку контактів не тільки з Антігуа, а й з іншими країнами, де знаходяться ці активи. Для деяких країн вердикту американського суду буде достатньо, в деяких – має відбутися процедурний процес щодо введення в дію рішення суду США.  

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"