ban2

В Україні випробували перший безпілотний броньовик КрАЗ

Компанія «АвтоКрАЗ» та запорізька інжинірингова компанія «Інфоком Лтд» створили перший український безпілотний автомобіль. Він був розроблений на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ та далекомір.

КрАЗ-Спартан має систему Pilotdrive, тому він автоматично розпізнає ширину дороги та наявні на ній перешкоди. Сприйняття та аналіз даних спрацьовує за долі секунди. Управління безпілотним КрАЗ-Спартаном може здійснюватися за допомогою планшета, операторської станції та «розумної рукавички», яка фактично є комп’ютером із власним процесором та контролером бездротового зв’язку, що контролюється за допомогою рук.

Додатково авто оснащене програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням у реальному режимі часу «Teach-inDrive», в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.

«Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля КрАЗ - допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань», – повідомляють в компанії.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"