ban2

Туск заговорив українською: "Ви - унікальний приклад мужності та гідності"

Президент Європейської Ради Дональд Туск звернувся до народу України українською мовою, назвавши його унікальним прикладом мужності та гідності.

Відповідне звернення він зробив у четвер в Брюсселі на прес-конференції за результатами 18-го саміту Україна-ЄС, передає власний кореспондент УНІАН.

"Дорогі українські друзі! Я глибоко вражений терпінням українського роду у його боротьбі за збереження територіальної цілісності і суверенітету. Ви є унікальним прикладом мужності, гідності та практичного розуму. Я знаю, що ви заслуговуєте на більше, також від нас, від Європи. У вас тут є багато друзів, і я можу обіцяти, що ми вас не залишимо позаду", - сказав він гарною українською мовою.

Туск зауважив, що в ЄС "є свої обмеження, але ми будемо продовжувати докладати зусилля щодо втілення в життя наших очікувань". "Ми високо цінуємо зусилля української влади, включно з президентом Порошенком по втіленню в життя широкомасштабних реформ у надзвичайно важких умовах. Успіх України стане успіхом всієї Європи", - наголосив президент Європейської ради. Ці слова Туска присутні зустріли оплесками.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"