ban2

Одне із селищ на Світлодарській дузі взяла під контроль українська влада з армією та поліцією

Низка так званих сірих населених пунктів на Світлодарській дузі за Мінськом має бути підконтрольна Україні. В селище Новолуганське, що на Світлодарській дузі, повернулася українська влада з армією та поліцією. Правоохоронці відновили свою роботу із першого січня, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Як пояснюють військові, низка так званих сірих населених пунктів на Світлодарській дузі за Мінськом має бути підконтрольна Україні. Донедавна деякі з них були просто нейтральними зонами, а в деяких - стояли ворожі війська.

Селище Травневе, зокрема, за словами військових, вважається сірою зоною. Однак вони можуть навіть без бінокля показати, де ворожі блокпости, де техніка та куди підповзають представники незаконних збройних формувань. Травневе, пояснюють бійці, ворожі війська зайняли уже давно. Та нещодавно українська армія вони увійшла в інший так званий сірий населений пункт неподалік - Новолуганське.

Як пояснюють військові, ряд так званих "сірих" населених пунктів на Світлодарській дузі за Мінськом мають бути підконтрольні Україні. Донедавна вони були або нейтральними зонами. А в деяких таких нейтральних зонах взагалі розташовані ворожі війська. Від самого початку конфлікту це завжди була нейтральна територія. Доброволець Сталкер пригадує: вони зайшли сюди в середині грудня наприкінці року. Хоч фактично без української влади, але й без ворожих прапорів. Ще із 2014 на цю неконтрольовану територію періодично заходили то бойовики, то українська армія, а один раз взагалі трагічно зустрілись.

"Зараз ми отримали завдання вийти вперед на ті позиції, які ми повинні займати Збройні сили України і в поле нашої діяльності виявився населений пункт Новолуганське, тому якоїсь окремої задачі по роботі в Новолуганському не було. Ми вийшли загальним фронтом близько 5 кілометрів, заодно взяли під контроль Новолуганське", - зазначив командир батальйону "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко. Окрім того, кілька днів як у селищі відновила роботу поліція, якої тут не було чи не всю війну. Військові працюють як антидиверсійні групи.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"