ban2

П.Порошенко очікує на жорстку оцінку міжнародної спільноти щодо військового параду "ДНР" 9 травня

КИЇВ. 12 травня. УНН. Україна очікує на жорстку оцінку з боку міжнародної спільноти щодо військового параду "ДНР" з використанням важкої техніки у Донецьку 9 травня. Про це Президент України Петро Порошенко заявив на зустрічі в Києві з міністром закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.
Під час зустрічі Президент зазначив, що бойовики продовжують грубо порушувати зобов’язання про відведення важкої техніки та артилерії, вдаються до обстрілів та навіть такого “брутального фарсу”, яким стало проведення 9 травня у Донецьку військового параду з застосуванням забороненої важкої техніки.
“Ми очікуємо на жорстку реакцію з боку міжнародної спільноти”, — заявив П.Порошенко.
Глава держави також поінформував про відсутність прогресу у звільненні заручників, зокрема, Надії Савченко, яка вже 11 місяців протизаконно утримується у російській в’язниці та вчора зустріла за гратами свій День народження.
За словами Б.Бренде, Норвегія, як і Україна, межує з Росією, і очікує від сусідів поваги до міжнародного права.
Глава МЗС Норвегії зауважив, що здійснює вже шостий візит в Україну за трохи більше, ніж рік. П.Порошенко назвав цей факт гарним індикатором рівня стосунків та координації між країнами
Нагадаємо, 9 травня у Донецьку та Луганську т.зв. самопроголошені ДНР та ЛНР провели "військові паради", під час яких були продемонстровані 155 мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122 мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси "Стрела-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"