ban2

Рада приєднала Виноградненську міськраду до Маріуполя

Рада підтримала проект постанови №2321 "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України від 11 грудня 2014 р. № 32-VII "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського і Тельманівського районів Донецької області"

За відповідне рішення проголосували 237 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає Еспресо.TV

За словами народного депутата Сергія Тарути, при прийнятті постанови від 11 грудня 2014 була допущена неточність і передмістя Маріуполя, яке відноситься до Новоазовського району, було віднесено до Волноваського району на відстань 70 км.

"Було рішення сільської ради, було рішення Маріуполя про те, щоб виправити помилку і приєднати Виноградненську міську рада до міста Маріуполь, для того, щоб всі службовці з місцевих органів управління, які по три місяці не отримують зарплату, нарешті отримали її ", - заявив Тарута.

Так, Верховна Рада України постановила "тимчасово, до переходу під контроль органів державної влади та органів місцевого самоврядування неконтрольованих ними населених пунктів Донецької області, змінити межі міста Маріуполя, Волноваського, Новоазовського і Тельманівського районів, збільшивши територію міста Маріуполя на 2 тис. 282,7 га за рахунок передачі в його склад 2 тис. 282,7 га земель Новоазовського району, що знаходяться у віданні Виноградненської сільської ради (в тому числі території села Виноградне, села Піонерське, села Приморське), збільшивши територію Волноваського району на 67 тис. 841 га земель за рахунок передачі в його склад 15 тис. 123 га земель.

Зазначимо, сьогодні Рада планує розглянути зміни меж 4 районів Донецької області.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"