ban2

Троє українців стали півфіналістами престижної Європейської літературної премії

Твори трьох українських письменників потрапили до півфіналу премії Центральної Європи Angelus

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт премії.

Одразу три українці опинилися у списку з 14-х півфіналістів літературної премії, що традиційно вручається у Польщі письменникам з Центральної та Східної Європи.

У списку опинилися Наталка Сняданко з "Комашиною тарзанкою", Василь Слапчук та його "Книга забуття" та "Месопотамія" Сергія Жадана.

Переможця оголосять на урочистій церемонії 17 жовтня. Він отримає чек на 150 тис. злотих та статуетку авторства вроцлавського скульптора Єви Россано.

Організатором та засновником Центрально-Європейської літературної премії Angelus, яка вручається з 2006 року, є Вроцлав. Щорічно переможців конкурсу нагороджують за найкращу книгу прози, опубліковану польською мовою.

Лауреатом може стати письменник з 21 країни Центральної Європи (Албанія, Австрія, Білорусь, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва , Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Україна та Угорщина).

У 2013 році премію отримала Оксана Забужко за "Музей покинутих секретів". Раніше її лауреатом також ставав Юрій Андрухович.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"