ban2

У Тель-Авіві презентували український фільм "Добровольці Божої чоти"

13 серпня в Тель-Авіві в кінотеатрі "Сінематік" відбулася прем'єра документального фільму "Добровольці Божої чоти", знятого українським режисером Леонідом Кантером

Про це пише Еспресо.TV

Організатором показу виступила громадська організація "Israeli Friends of Ukraine".

У фільмі були показані унікальні кадри з місць бойових дій в Україні, відображені військові дії на сході України, на території Донецького аеропорту. Фільм показує глядачам реальні картини, з якими щодня стикаються бійці одного з добровольчих батальйонів організації "Правий сектор". Герої фільму - прості люди, які ще зовсім недавно були лікарями, акторами, інженерами, але сьогодні реальність змусила їх бути на війні і виконувати свій обов'язок. Кожен з них має свою особисту історію і причини, через які вони опинилися на фронті.

Прем'єра викликала резонанс серед відвідувачів: зал був заповнений людьми.

Після показу фільму у глядачів була можливість познайомитися з режисером фільму Леонідом Кантером. Разом з ним до Ізраїлю приїхав один з головних героїв фільму, командир Андрій Шараскін, позивний "Богема", начальник управління штабу Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" зі взаємодії та координації. Після закінчення фільму глядачі розмовляли з українськими гостями на теми, пов'язані з військовим конфліктом в Україні.

Фільм був перкладений на іврит групою добровольців організації "Israeli Friends of Ukraine", тому івритомовні глядачі також змогли зануритися в реалії подій, які відбуваються на екрані.

Варто відзначити, що у фільмі були показані всі сторони життя бійців-добровольців: як під час відпочинку, так і під час обстрілу і запеклих боїв. У зйомках фігурують діючі бійці добровольчих формувань, все, що режисер показав нам в цьому фільмі, справжнє: командири, поранення, мирні жителі.

"Для нашої організації дуже важливо, щоб ізраїльтяни мали можливість отримувати інформацію про те, що відбувається сьогодні в Україні, і, зокрема, в зоні військового конфлікту, оскільки серед населення існує жвавий інтерес до цієї теми. Тому ми запрошуємо з України до Ізраїлю різних соціальних і культурних діячів, які передають свою точку зору на події, через їх творчість і діяльність. Документальний фільм "Добровольці Божої чоти", на наш погляд, цікавий в першу чергу тим, що це ще один погляд на події, який дає можливість звичайній людині, яка знаходиться далеко від конфлікту, зібравши різну інформацію воєдино, зробити свої висновки ", - каже одна із засновників громадської організації" Israeli Friends of Ukraine "Анна Жарова.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"