ban2

Фестиваль "86" започатковує новий напрямок – конкурс документального кіно

У грудні 2015 року Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86" відзначає два роки існування і відкриває новий напрямок - національний конкурс документального кіно "Пальма Півночі". Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу фестивалю.

Як пояснюють організатори, метою першого національний конкурс документального кіно "Пальма Півночі" є пошук нових імен в українському кіно і підтримка їх на шляху до української та міжнародної аудиторії.

Символом конкурсу обрали соснову гілку. За задумом, вона відсилає до нордичної естетики українського Полісся та унікального ландшафту міста Славутич.

У травні 2016 року, під час ІІІ міжнародного фестивалю кіно та урбаністики “86” тут відбудеться перший публічний показ документальних фільмів, які змагатимуться за “Пальму Півночі”. Роботи фіналістів оцінюватиме міжнародне журі - знакові особистості сучасного документального кіно.

Володар(ка) Ґран-прі отримає “Пальму Півночі” та грошову нагороду. Окремий приз чекає на переможця конкурсу глядацьких симпатій.

Участі у конкурсі зможуть взяти українські документальні фільми тривалістю до 45 хвилин, завершені у 2014-2016 роках. Конкурс відкритий до різних жанрів документального кіно, в тому числі документальної анімації, експериментальної документалістики, докуфікшну (комбінації документального та ігрового кіно).

Організатори додають, що відповідність темам фестивалю “86” не обов'язкова.

Умовою участі в конкурсі “Пальма Півночі” є країна виробництва (Україна / АР Крим / копродукція) чи самоідентифікація авторки/-а (на основі українського громадянства, етнічної приналежності, місця проживання чи географічного походження).

Перевага надаватиметься дебютам і фільмам, які раніше не демонструвалися. Кінцевий термін подання аплікацій - 29 лютого 2016 року.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"