ban2

Apple випустить бездротову зарядку до 2017 року

Apple розробляє технологію, яка дозволить заряджати iPhone і iPad бездротовим шляхом. Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, реліз пристрою запланований на 2017 рік, передає Еспресо.TV.

Особливістю технології стане відсутність пластини передавача. Ряд конкурентів Apple, у тому числі Samsung, Sony і Google, вже представив свої варіанти бездротових зарядок, проте всі вони вимагають наявності передавача на відстані не більше 4 сантиметрів від гаджета.

Проблемою є зменшення рівня підзарядки в міру віддалення передавача від пристрою. Тому гаджет доводиться заряджати частіше і довше.

Робота над технологією проводиться спільно з партнерами компанії в США і країнах Азії.

У 2010 році Apple подала патентну заявку з описом технології бездротової індукційної зарядки. Компанія планувала використовувати комп'ютер iMac як базову станцію, яка може розташовуватися на відстані близько метра.

Схожа технологія вже використовується в годинниках Apple Watch: вони здатні підзаряджатися на відстані декількох міліметрів від джерела живлення.

За інформацією ЗМІ, в наступному поколінні iPhone Apple позбавиться і від 3,5-міліметрового роз'єму для навушників. Для них пристосують порт зарядки Lightning.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"