ban2

Вінничанка зіграла головну роль в італійському фільмі

Нині у Вінниці в рамках днів італійського кіно покажуть фільм "Кров моєї крові". Головну роль у ньому зіграла вінничанка, повідомляє Vlasno.info.

Фільм був показаний на 72-ому Венеціанському Кінофестивалі; за жанром — історична драма.

Церковні ієрархи влаштовують судилище в монастирі Боббіо, звинувачуючи сестру Бенедетту в тому, що вона спокусила священика Фабриціо, після чого він наклав на себе руки. Такий злочин могла скоїти тільки відьма. Вимагаючи від дівчини зізнання в сатанинських підступах і розкаяння, її мучителі використовують найвитонченіші тортури вогнем і водою. Свідком жахливих знущань стає брат-близнюк самогубця – Федеріко, що приїхав у монастир. Він теж вважає Бенедетту злочинницею, але і сам стає жертвою її чар. Так починається історія проклятого монастиря, відгомони якої дійдуть до наших днів.

Саме головну роль сестри Бенедетти і зіграла вінничанка Лідія Ліберман (справжнє прізвище — Оболенська).

– Роль Бенедетти – багатогранна та глибока, це великий подарунок для будь-якої актриси. На підготовку в мене пішло кілька місяців. Звичайно, в період зйомок фізичні, психічні, емоційні навантаження були великі, – розповіла нам пані Лідія. – З П'єрджорджіо Беллоккьо, який у фільмі грає Федеріко, до цього ми зіграли 76 вистав "Дядя Ваня", де у нього була роль Астрова.

Вінничанка активно працювала над італійською мовою, вдосконаленням вимови.

– З 11 років я щоліта їздила за програмою в італійську сім'ю. Навчаючись ще в школі, отримала диплом перекладача італійської мови, і, навчаючись в римській кіношколі, постійно працювала над шліфуванням мови.
Лідія Ліберман фото
Лідія Ліберман на червоній доріжці 72-го Венеціанського кінофестивалю

Лідія Ліберман закінчила вінницьку школу номер один. Вже у 16 років знялася в головній ролі у фільмі "Завтра буде завтра" із Богданом Ступкою, Адою Роговцевою, Олександром Білявським. Згодом були зйомки у фільмі "Пісня, тривалістю в життя" із Маратом Башаровим, а з Павлом Деревянком — у стрічці "Дев'ять життів Нестора Махно".

Роль в італійській стрічці — не перша головна, яку зіграла вінничанка, адже у фільмі "Помаранчеве небо" про революцію 2004 року в Україні вона також зіграла головну роль Іванни.

У 20 років вона вступила у Національну Кіношколу в Римі, три роки отримала персональну стипендію від вінницької міської та обласної влади.

– На другому курсі знялася в головній ролі у фільмі "Подвійне життя Наталії Блум" (La doppia vita di Natalia Blum), який був показаний на відкритті Roma Fiction Festival, де мене побачив режисер Марко Беллоккьо і запросив на головну роль в свій короткометражний фільм "Черниця", який став основою його майбутнього фільму" Кров моєї крові "(Sangue del mio sangue), в якому я і виконала головну роль, – ділиться Лідія Ліберман.

У цьому році на екрани вийде психологічний трилер "Respiri", у якому пані Лідія також зіграє головну роль.

Показ фільму "Кров моєї крові" відбудеться сьогодні у кінотеатрі "Родина" о 20.00.

Фото надано Лідією Ліберман

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"