ban2

Кустуріцу не запросили в Канни через Путіна

Югославський і сербський кінорежисер Емір Кустуріца не братиме участь у кінофестивалі в Каннах через дружні стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він розповів в інтерв'ю Національній службі новин.

- Список фільмів був оголошений до закінчення терміну. Фільм був наданий, але його навіть не глянули. Я це розцінюю, як якийсь удар або плату за хороші дружні відносини з президентом Росії Путіним, - сказав він.

У відбірковій комісії заявили, що фестиваль не включив в програму новий фільм Кустуріци Чумацьким шляхом через пізній строк подачі - комісія не встигла його подивитися. Кустуріца не заперечує своєї провини, але все-одно вважає, що справжня причина відмови не в цьому.

- Останнім часом в роботу Каннського фестивалю все частіше втручається політика. У мене є підозри, що хтось дав вказівку мій фільм не приймати. Я не стверджую, але таке відчуття є. Моніка Белуччі теж не розуміє, як могли не прийняти нашу картину. Цього ніхто не розуміє, - сказав Кустуріца.

Нагадаємо, влітку Кустуріцу, який повинен був взяти участь в заходах з нагоди 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28 липня, не пустили в Україну.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"