ban2

Вчені розшифрували мову китів

Морські біологи з Університету Південної Данії провели в водах Азорських островів дослідження, вивчивши здатність кашалотів спілкуватися один з одним

Про це повідомляє Eurekalert.

Прикріпивши пристрої для прослуховування до семи особин, науковцям вдалося розшифрувати звуки, які вони видають. Дослідники виявили, що характерні постукування китів є формою індивідуального спілкування.

"Те, що окремі кашалоти спілкуються один з одним як особистості стало для нас відкриттям. До цього часу біологи вважали, що ці тварини обмінюються інформацією лише як окремі групи за допомогою власних наборів звуків. Проте ми дізналися, що кашалоти здатні посилати окремі повідомлення іншим особинам всередині групи", - сказав Магнус Уолберг, доцент інституту біології при Університеті Південної Данії. Кожен кит відтворює різні звуки, при цьому деякі з них використовуються частіше, ніж інші. Наприклад, науковці записали одне повідомлення, що складається з п'яти однакових постукувань, 288 раз. В цілому, їм вдалося зафіксувати 802 коди, використаних п'ятьма особинами.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"