ban2

У Сербії запевнили, що підтримують територіальну цілісність України

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Белград і провела низку зустрічей із керівництвом Сербії. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, вона зустрілася з прем'єр-міністром Александарем Вучичем, міністром оборони Зораном Джорджевичем, міністром без портфеля з питань європейської інтеграції Ядранкою Йоксимович, міністром закордонних справ Івіцем Дачичем, міністром фінансів Душаном Вуйовичем.

"Сербія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Наша позиція однозначна. І це рішення залишатиметься незмінним. Питання кордонів для нас також нелегке та болюче", - заявив Вучич.

Климпуш-Цинцадзе поінформувала Вучича про загострення ситуації на сході України, викликане посиленням обстрілів з боку бойовиків "ДНР" і "ЛНР". За таких умов, переконана віце-прем'єр, про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей не може бути й мови.

Віце-прем'єр також запевнила сербську сторону, що Україна підтримує територіальну цілісність Сербії та діалог між Белградом і Приштиною, а також необхідність виконання Брюссельських домовленостей.

Окрім цього, прем'єр-міністр Сербії наголосив на важливості підписання угоди про вільну торгівлю з Україною, яка неодмінно зміцнить економічні зв'язки між державами.

Керівництво Сербії також пообіцяло розглянути можливість збільшення кількості днів безвізового перебування громадян України на території Сербії з 30 до 90 днів протягом шести місяців.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"