ban2

США боротимуться з вірусом Зіка за допомогою генно-модифікованих комарів

Влада США дала згоду на польові випробування генетично модифікованих комарів в рамках боротьби з вірусом Зіка, який дедалі поширюється. Про це повідомляє CNBC.

Фахівці управління з контролю за якістю продовольства і медикаментів при Міністерстві охорони здоров'я США схвалили проведення випробувань в районі Флорида-Кіз, штат Флорида. Відзначається, що, за даними управління, це не завдасть серйозної шкоди навколишньому середовищу.

Вчені вивели спеціальну модифікацію головного рознощика вірусу Зіка - "комара жовтолихорадкового" - під назвою Oxitec. Спеціально виведені комарі мають ген, який призводить до "самознищення" до настання статевої зрілості. Самці Oxitec спаровуються зі звичайними самками виду "комар жовтолихорадковий", що призводить до появи потомства, яке буде не здатне ні кусати тварин або людей, ні розносити вірус Зіка.

Уточнюється, що для проведення випробувань в США необхідна також згода місцевої влади в даному районі. Для цього планується провести попереднє опитування місцевого населення. Таким чином, остаточне рішення очікується не раніше осені.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"