ban2

Американські винищувачі не дозволили авіації Ассада бомбити курдські позиції

Два американські винищувачі F-22 Raptor витіснили літаки Повітряних сил Сирії з простору над містом Хасака, де відбувається масштабне бойове зіткнення між бійцями курдської самооборони YPG і солдатами армії Асада. Про це повідомляє Reuters.

Агентство уточнює, що сирійським літакам було перешкоджено наносити удари з повітря, щоб убезпечити сили американського спецназу, які допомагають курдам.

Нагадаємо, 18 серпня сирійські сили самооборони почали масштабну операцію в місті Хасака і його околицях, які тривалий час контролювали війська Національних сил оборони Сирії.

Після початку операції курдів сирійські ВПС почали проводити авіабомбардування позицій курдських загонів, які перейшли у наступ.

Таким чином перемир'я навколо цього анклаву армії Асада виявилося перерваним, а урядові війська на північному сході Сирії увійшли в жорстку конфронтацію з курдськими бійцями, незважаючи на те, що на північному заході країни зберігається режим тиші між цими сторонами.

Нагадаємо, 19 серпня Росія здійснила кілька ударів тактичними ракетами типу «Калібр» з кораблів в акваторії Середземного моря по позиціях помірної опозиції і їх ісламістських союзників у провінції Алеппо.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"