ban2

В український прокат вийдуть фільми-переможці Берлінале та Канн

Восени на екрани українських кінотеатрів вийдуть переможці Берлінського та Каннського кінофестивалів. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Цієї осені українські глядачі побачать фільми, удостоєні головних призів у світі кінематографа: володар "Золотого ведмедя" Берлінале "Море у вогні" Джанфранко Розі, лауреат премії "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою "Син Саула" Ласло Немеша та володар "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю "Я, Деніел Блейк" Кена Лоуча.

З 15 вересня стартує показ документальної картини "Море у вогні" італійського режисера Джанфранко Розі. Фільм розповідає про життя острова Лампедуза, через який проходять шляхи біженців з країн Північної Африки. На 66-му Берлінському кінофестивалі картина отримала "Золотого ведмедя", приз Екуменічного (християнського) журі, приз Amnesty International, а також стала найкращим фільмом за версією читачів Berliner Morgenpost. Джанфранко Розі – дворазовий номінант на премію Європейської кіноакадемії, європейський аналог "Оскара", і володар "Золотого лева" МКФ у Венеції за стрічку "Священна римська кільцева".

Володар "Оскара" за найкращий фільм іноземною мовою – дебют угорського режисера Ласло Немеша "Син Саула" – з'явиться у прокаті 6 жовтня. За сюжетом, серед жахів Аушвіца 1944 року, в’язень, який змушений спалювати тіла співгромадян, намагається знайти собі моральне виправдання у спробі врятувати від вогню тіло хлопчика, що його він приймає за власного сина. Картина також удостоїлася Гран-прі Канського кінофестивалю і отримала "Золотий глобус" за найкращий іноземний фільм.

11 листопада у прокат виходить переможець 69-го кінофестивалю, володар "Золотої пальмової гілки" – соціальна драма "Я, Деніел Блейк" від патріарха британського кіно Кена Лоуча. Її головний герой – немолодий тесля, який через проблеми зі здоров'ям втрачає можливість заробляти на життя – і стає до нерівного бою з системою соціального забезпечення Британії. Кен Лоуч – володар почесного "Золотого ведмедя" Берлінале і венеційського "Золотого лева" за внесок у кінематограф. Українська прем'єра стрічки відбудеться у рамках щорічного фестивалю "Нове британське кіно".

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"