ban2

ОПАНУВАТИ НОВУ ТАКТИКУ: НА ЖИТОМИРЩИНІ СТАРТУВАЛИ МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ РЕЗЕРВІСТІВ

Військові мають відпрацювати здійснення стрибків з парашутом та довідатися про нову тактику ЗСУ

На Житомирському полігоні влаштували двотижневі навчання для демобілізованих вояків-резервістів. У них беруть участь понад 1 тисяча військовослужбовців.

"Тільки звільнився, і мене через два місяці призвали у резервісти. Я навіть не встиг оговтатися від цього. Я був не проти, я тільки за, щоб підтримувати форму постійно. Із піхоти я став десантником", - каже резервіст ЗСУ Іван Заєць.

Більшість резервістів не з чуток знають, що таке війна. Зокрема, уже на слух можуть визначати, з якої зброї стріляють і на якій відстані противник.

"На жаль, наші знання давалися нам кров'ю своїх же товаришів. Ці знання нам дуже дорого коштували. Однак, трошки змінилася тактика, трошки змінилася зброя, тому треба чомусь підучитися", - пояснює резервіст Тарас Ткалич.

У пріоритеті навчань наразі тактична та бойова підготовка. Доки вони старанно відпрацьовують, рейдові, легендарні офіцери, за плечима яких найгарячіші точки війни на сході України, вказують їм на помилки.

"Працюємо. Навчання, тактика, водіння, здійснення стрибків з парашутом. Стислі строки, але особовий склад згадує відчуття ліктя, відчуття плеча товариша. Це все відбувається, це все нормально", - зазначає заступник командира батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Анатолі Козел.

У такому ритмі резервісти проведуть майже два тижні. Завершаться збори масштабними бригадно-тактичними навчаннями з бойовими стрільбами.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"