ban2

За мир і любов: в Умані паломники святкують юдейський Новий рік

Моляться паломники всюди - на вулицях, у синагогах, і навіть у під'їздах будинків

За мир та любов моляться сьогодні, 2 жовтня, юдеї, які приїхали до Умані на Черкащину. Тисячі людей щороку прибувають до міста, зокрема, щоб відвідати могилу їхнього лідера і духовного наставника Цадика Нахмана. Це традиція під час відзначення Нового року юдеїв - Рош-ха-шана, передає "5-й канал".

Центральні вулиці Умані переповнені, у місті зареєструвалися близько 30 тисяч паломників. На вулиці, яка веде до місця поховання Цадика Нахмана, працюють дві мобільні синагоги. Ще одна безпосередньо на місці, де розташована могила. Моляться паломники всюди - на вулицях, у синагогах, і навіть у під'їздах будинків.

"Я приїхав із Нью-Йорка, із Брукліна, щоб відсвяткувати Рош-ха-шана - юдейський Новий рік. Приїхав сюди разом зі своєю родиною. Дуже важко було добиратися до України. Вважається, якщо зустрінеш Новий рік біля могили Цадика Нахмана, рік наступний буде для тебе дуже щасливим", - наголосив учасник святкувань.

"Ви знаєте, що у них був шабат. І вони практично нічого не робили. Надзвичайних ситуацій за участю людей іноземних держав , які приїхали на паломництво – не було. В принципі – поліція, патрульна поліція, поліція спецпідрозділів упоралися із цією задачею. Вчора у нас там один громадянин Ізраїлю пропав, ми його 24 години шукали і знайшли", - розповів заступник начальника ГУНП у Черкаській області Віктор Іванько.

"Шумно у нас тут якесь стихійне лихо поки вони тут є. А так можна жити. У них свої "свята" а у нас свої. Хай буде мир. Їм тут подобається, їх тут ніхто не чіпає . У нас теж різні люди", - сказав мешканець Умані Микола.

Додамо, раніше у місто Умань, Черкаська область прибуло 15 ізраїльських поліцейських для охорони порядку під час святкування Рош ха-Шана.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"